پر بازدیدترین
خبر های ورزشی
آمار سایت
امروز
-1
دیروز
-1
هفته
-1
ماه
-1
کل
-1
 
کد مطلب: 114749
وضعيت شناسي جريان دولت در انتخابات
تاریخ انتشار : 1393/01/01
نمایش : 730

يادداشت پايگاه خبري تحليلي پيرغار؛

به واقع اين جريان پس از اعتراضات جدي اصولگرايان از اواسط دولت نهم به عملكرد خود، پس از تشكيل دولت دهم عزم خود را جزم كرد تا با «عبور از اصولگرايي»، جريان سومي را شكل دهد و مستقل از ديگر جريان ها، وارد ميدان رقابت هاي سياسي شود.
اهداف راهبردي
پيروزي در انتخابات سال 92، به نحوي با حيات سياسي اين جريان گره خورده است. اين جريان مي داند نداشتن عمق اجتماعي، ناكامي در انتخابات مجلس و فاصله از قدرت اجرايي موجب خواهد شد كه از صحنه سياست دور بماند و چشم انداز روشني نيز براي بازگشت آن به عرصه قدرت ديده نمي شود، از اين رو، بجد براي انتخابات برنامه ريزي داشته و اهداف مختلفي را طرح ريزي كرده است كه آنها را در سه سطح حداكثري، مياني و حداقلي مي توان تقسيم بندي كرد:
-1
بقا در قدرت با كسب كرسي قوه مجريه (حداكثري)
-2
بقا در قدرت با كسب كرسي در شوراهاي شهر و روستا (مياني)
-3
گفتمان سازي، تداوم گفتماني و گسترش جرياني در سال هاي آينده (حداقلي)
شگردها
اين جريان براي تحقق اهداف حداكثري خود به شگردها و شيوه هايي متوسل شده است كه برخي، از اقدامات عملي و برخي، از شيوه هاي رسانه اي به حساب مي آيد. برخي از اين شگرد ها را مي توان چنين برشمرد:
1-
فرافكني مشكلات و مسائل موجود به ديگر گروه ها، 2- ناكارآمد جلوه دادن اصولگرايان، 3- اختلاف افكني ميان اصولگرايان، 4- تلاش براي تطهير چهره و نفي انحرافي بودن و انتساب خود به نيروهاي انقلاب، 5- مظلوم نمايي و نابرابر نشان دادن صحنه رقابت انتخاباتي، 6- تخريب ديگر قوا با هدف بزرگ نمايي عملكرد قوه مجريه، 7- هجمه به نهادهاي انقلابي همچون سپاه، بسيج و...، 8- مصادره به مطلوب خدمات نظام، 9- ملايم كردن لحن مقابله با آمريكا،10- بغرنج نشان دادن وضعيت كشور (سناريوي شعب ابي طالب)، 11- ارائه چهره اي باز و اهل تساهل در حوزه فرهنگ
آخرين وضعيت نامزدهاي احتمالي
يكي از معضلات جريان دولت، نداشتن چهره اي خوشنام و با سابقه برجسته انقلابي براي معرفي به عنوان نامزد رياست جمهوري است؛ فردي كه همچون احمدي نژاد بتواند از پشتوانه همه جانبه مردمي برخوردار باشد؛ از اين رو، اين جريان همچنان به حمايت تمام عيار احمدي نژاد از نامزد معرفي شده خود، دل خوش كرده است تا بتواند به نحوي حمايت هاي مردمي از احمدي نژاد و دولت نهم و دهم را جلب و مصادره كند.
تلاش هاي چندين ماه اين جريان سرانجام به ثبت نام مشايي به همراه گزينه هاي درجه دومي چون جوانفكر، رحيمي، خليليان و احمدي زادگان انجاميد.
حضور غيرقانوني احمدي نژاد در روز ثبت نام و مشايعت مشايي و حضور در مصاحبه مطبوعاتي و حمايت علني از وي نشان داد كه اين جريان تنها راه موفقيت خود را حمايت احمدي نژاد از مشايي دانسته و با همه توان براي پيروزي وي وارد صحنه خواهد شد. حتي اگر مجبور شوند كه براي رئيس جمهور نيز مرخصي چند هفته اي تا روز انتخابات اخذ كنند
اقدام بعدي اين جريان، منصرف كردن گزينه هاي درجه دوم خود آن هم چند ساعت پس از ثبت نام به نفع مشايي بود كه حكايت از آن دارد كه اين جريان ديگر راهكارهاي انتخاباتي را بي نتيجه دانسته و تنها يك راه را پيش روي خود قرار داده است. امير محبيان، از اعضاي شوراي سردبيري روزنامه رسالت، با اشاره به انصراف محمدرضا رحيمي و علي اكبر جوانفكر از نامزدي گفته است: «آقاي احمدي نژاد و جريان ايشان در ابتدا ترجيح داد با چند كانديدا وارد ميدان شوند كه در صورت رد صلاحيت آقاي مشايي كه در واقع گزينه اصلي ايشان است گزينه هاي ديگري هم به عنوان آلترناتيو آقاي مشايي و كانديداي دولت در انتخابات حضور داشته باشند...راهبرد دولت تغيير كرده و جريان آقاي احمدي نژاد بنا دارد با يك كانديدا كه همان كانديداي اصلي خودش است به ميدان بيايد. شايد اين راهبرد با هدف بالا بردن هزينه رد صلاحيت آقاي اسفنديار رحيم مشايي از سوي جريان دولت تعيين شده باشد كه در واقع دولت مي خواهد با اين كار تا جايي كه مي تواند، مانع از رد صلاحيت آقاي مشايي شود
در اين ميان اما روايت سايت الف - متعلق به احمد توكلي - در اين زمينه متفاوت است. الف نوشته است: «محمدرضا رحيمي و جوانفكر بدون هماهنگي احمدي نژاد ثبت نام كردند. روزي هم كه براي ثبت نام آمدند، احمدي نژاد خبر نداشت. رحيمي تلاش كرد با فرستادن نماينده اي، پنهاني ثبت نام كند؛ اما نماينده اش ناچار شد جلوي چشم خبرنگاران بند را آب دهد. خبر درز كرد و روز بعد، احمدي نژاد به شدت از دست معاون خود عصباني شد. رئيس دولت، آمدن معاون اولش را براي پروژه انتخاباتي مشايي تهديد مي بيند. نهايتاً دو راه را پيش روي رحيمي قرار داد. ماندن در قدرت يا رفتن به رقابت. رحيمي هم اولي را انتخاب مي كند و در نامه خود مي نويسد كه ماندن براي ادامه كار را ترجيح دادم. راست گفته است. همين كار را كرد. جوانفكر نيز اخم رئيس جمهور ديد و غير اين نكرد
اما نكته اساسي در اين ميان، مسئله احراز صلاحيت مشايي است كه به معضلي براي اين جريان بدل شده است. احتمال رد صلاحيت مشايي از سوي شوراي محترم نگهبان كه قرائن زيادي نيز به آن دلالت دارد، در كنار خبر انصراف گزينه هاي درجه دوم مي تواند جريان منسوب به دولت را در وضعيت بحراني و انسداد سياسي قرار دهد؛ به نحوي كه اين جريان در انتخابات رياست جمهوري فاقد نامزد باشد.
در مواجهه با اين چالش، انجام اقدامات زير براي اين جريان قابل تصور است:
-1
تلاش براي تأييد صلاحيت مشايي با تمسك به حكم حكومتي
-2
رها كردن عرصه انتخابات رياست جمهوري و تمركز فعاليت ها بر انتخابات شوراها
-3
قهر سياسي و بي توجهي و شركت نكردن در انتخابات
-4
كارشكني و تلاش براي عدم برگزاري انتخابات
-5
ايجاد فتنه و آشوب پيش از انتخابات
تلاش ها در ميدان انتخابات شوراها
براي جريان دولت، انتخابات آتي شوراها از اهميت ويژه اي برخوردار است:
-1
نگراني از ناكامي در انتخابات رياست جمهوري؛ همانطور كه اشاره شد، امكان فعاليت و كسب قدرت در ميدان انتخابات رياست جمهوري براي اين جريان كاسته شده است، از اين رو در گام و سطحي ديگر، پيروزي در انتخابات شوراها مي تواند مانعي براي حذف تمام عيار اين جريان از عرصه قدرت سياسي در كشور باشد. حضور همه جانبه و با تمام توان منسوبان به اين جريان در انتخابات پايتخت و ديگر شهرها از اين تلاش و حضور فعال حكايت دارد.
-2
در اختيار گرفتن شهرداري پايتخت؛ تجربيات موفق احمدي نژاد در شهرداري تهران كه سكويي براي اوج گرفتن وي تا كرسي رياست جمهوري شد، حاميان وي را به تكرار اين شرايط ترغيب كرده است. اين جريان اميدوار است تا با كسب قدرت در شوراي شهر تهران، شهرداري را در اختيار بگيرد و با ارائه خدمات شهري براي چهار سال ديگر، زمينه بازگشت به قوه مجريه را فراهم آورد.
از اين رو اين جريان با تمام توان وارد ميدان شوراها شده است. ويژگي هاي فعاليت اين جريان در انتخابات شوراها را مي توان چنين برشمرد:
-1
داشتن برنامه مشخص و هدفمند در مديريت فضاي انتخابات شوراها
-2
درك اهميت انتخابات شوراها و قرار دادن آن در اولويت هاي برنامه ريزي مديريتي و انتخاباتي
-3
برخورداري از انسجام بالاي درون جرياني
-4
معرفي فهرستي با تركيبي متنوع و جذاب با دعوت از چهره هاي هنري، ورزشي و...
-5
ورود چند چهره سياسي با سابقه وزارت.

 

 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 
شهرستان فارسان در یک نگاه
شهرستان فارسان در يک نگاه

خبرنگار افتخاري
خبرنگار افتخاري

آخرین اخبار
اوقات شرعی
google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html google-site-verification=sPj_hjYMRDoKJmOQLGUNeid6DIg-zSG0-75uW2xncr8 google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html